Paweł Podlipniak

 Moderator: Tomasz Kowalczyk

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
AS
Posty: 978
Rejestracja: pt 26 lut, 2010
Lokalizacja: Kraków

Post autor: AS »

Ty Mała jesteś jak zielone jabłka:
tak świeżokwaśna, a pod spodem twarda
gdybym cię dopadł, pewnie bym poszarpał
- gorliwie sprawdzał, jaka jesteś smaczna.

Ty Mała jesteś słodka niby beza
liznąłbym chętnie, skubnął, troszkę zeżarł
i odchorował wszystko. Zbędna wiedza,
że niedojrzałość w skutki jest brzemienna.

Ty Mała pieszczoch jesteś - niby kotek
brałbym cię czule i pieścił łagodnie,
nawet po ciemku odszukałbym drogę
do ud i piersi kusząco okrągłych.

Ty Mała jesteś ostra jak aksamit,
choć delikatna - najboleśniej ranisz.
Lecz amatorów świeżokwaśnych jabłek
wciąż nie ubywa. Jesteśmy głupcami.
Michael
Posty: 2217
Rejestracja: śr 21 paź, 2009
Lokalizacja: Ex universo

Post autor: Michael »

Świetny wiersz wkleiłeś, ASie. :-D

Pozdrowienia.
Ostatnio zmieniony pt 08 sty, 2021 przez Michael, łącznie zmieniany 1 raz.
"Człowiek staje się tym, o czym myśli."
Morris E. Goodman w: "Sekret" (do obejrzenia w cda)
Awatar użytkownika
AS
Posty: 978
Rejestracja: pt 26 lut, 2010
Lokalizacja: Kraków

Post autor: AS »

Autora nie poznałem osobiście
ale byłem na jednym z jego wieczorów poetyckich;
P.P. zajmuje znaczące miejsce wśród moich Mistrzów;
ukłony Michaelu