Mieczysław Czychowski - Cztery strofki

 Moderator: Tomasz Kowalczyk

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Margot
Posty: 404
Rejestracja: śr 01 lip, 2020
Lokalizacja: Sheffield

Post autor: Margot »

Jeszcze poczekać. Jeszcze -
a później odpoczynek.
Wiara w dobry uczynek,
i myśl - że się w sobie mieszczę.

A po co się wynosić.
Dobrze tu jak i wszędzie.
Co nie było - to będzie.
Wcale nie trzeba prosić.

Jak kto nie jest. To nie jest.
Był - i też dziś go nie ma.
Wielu rzeczy już nie ma.
Nie ma czego żałować.

Dobrze gdy dużo słońca.
Zaraz jakoś weselej.
A smutny - i w słońcu smutny,
dzięcioł mu drzewo ostuka.
It is my happiness in you that you don't know me yet.
/Andrzej Partum/