odchodzimy

 Moderator: Tomasz Kowalczyk

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Mariola Kruszewska
Posty: 12383
Rejestracja: czw 24 lip, 2008
Lokalizacja: Mińsk Mazowiecki

Post autor: Mariola Kruszewska »

Jerzy Andrzej Masłowski

odchodzimy

odchodzimy zawsze sami
ciemną drogą pod gwiazdami
zapatrzeni w zapomniane krajobrazy
gdy żegnają nas słowami
wtedy żal że nie brawami
czasem nawet tego nikt nie zauważy

z gabinetu krzywych luster
z jednej pustki w drugą pustkę
odchodzimy w dni powszenie i od święta
zostawiamy gdzieś za soba
kilka gestów jakieś słowo
których często nikt już potem nie pamięta

odchodzimy z mgiełką żalu
że tak szybko to zleciało
bo zielone serca grają wciąż muzyką
tak jak dawniej nic nie mamy
i o jedno wciąż pytamy
czy te drzwi są do wieczności czy do nikąd

zostawiamy resztkę marzeń
zostawiamy tamte twarze
i pejzaże teraz nagle tak kochane
jednak głupio w to wierzymy
że się kiedyś odnajdziemy
gdzieś na którejś z pięknych i dalekich planet
Ostatnio zmieniony czw 01 sty, 1970 przez Mariola Kruszewska, łącznie zmieniany 1 raz.
Ojcze nasz, (...) przyjdź królestwo Twoje.

Nie uczę, nie mam patentu na rację. emde