Nic 2020

 Moderator: Tomasz Kowalczyk

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Colett
Posty: 3717
Rejestracja: pt 26 wrz, 2008
Lokalizacja: Gdzieś w Małopolsce

Post autor: Colett »

Nic się nie zmieniło, choć wszystko się zmienia.
Dłoń przy dłoni blisko, z oddali wspomnienia,
zegar ściga chwilę, która po wskazówkach
umknęła przed świtem, choć szklanka znów pusta.

Zapalamy świece zanim inne zgasną.
Dziś nie chcemy więcej. Mniej ma siłę sprawczą.
Przejmujemy myśli, by je przesłać dalej
i sen nowy wyśnić – o brzeg biją fale.

Wszystko się zmieniło, choć nic to nie zmienia.
Wciąż patrzymy w przyszłość by tonąć w życzeniach,
wierzymy, że bliscy, którzy są daleko,
odeszli, by zamknąć drzwi z napisem przeszłość.
Zaskocz mnie, zaintryguj, zainspiruj
a wtedy - kto wie - może powiem Ci kim jestem...