Strona 1 z 1

nocą lipcową

: wt 20 lip, 2010
autor: Colett
nocą lipcową



gdzieś miedzy zmierzchem a świtaniem
gdy myśli tulą się w poduszkę
wzbudza z czułością chwile nagie
namiastką muśnięć

wypukło wklęsłe wciąż przystanią
z finezją niczym ranna bryza
pieszczotą wzmaga senne piano
kolejną wpływa

wzmacnia akordy by crescendo
unieść w doznaniach pełnych treści
nim presto złączy dwoje w jedno
by znów się prześnić

gdy już adagio cantabile
przywita dzień kolejną pasją
dźwiękiem ozdobi tę jedynie
co śmiała zasnąć