Strona 1 z 1

Wolny wybór

: pt 14 lis, 2008
autor: LCzerwosz
korytarze pionowe poziome
przewodzą zapachy domowego obiadu
a od czasu do czasu
wiodą ludzi na pokuszenie
pomylenia drogi lub piętra

wmawiam sobie
że to zabłąkana winda
aż tu mnie przywiodła
a teraz jest za wysoko
by bezszelestnie zejść

w niebieskim świetle krew będzie czarna
albo w białym - twarz czerwona
to w końcu jest tylko
dyskretny wybór
kolorów życia