Strona 1 z 1

pod wietrznym lasem

: śr 17 cze, 2009
autor: Mariusz
ramieniem pszenicy objął armię
w trójkolorowe wstęgi ozdobił
i milczał przez wieki
a one mówiły

gdy drzewa pozwolą zasypiać
pamiętaj o wietrze
suche gałęzie spadają stosami

dźwięki zawodzą
do ognia spod rozgrzanej stali
pytaniem czy cisza była rozkazem