Strona 1 z 1

rynek - ostrów - śródka (2010)

: śr 12 sty, 2011
autor: @psik
Piotrowi W.
posłuchaj przyjacielu



żyjemy pomiędzy mostami
tunelami i drogami na skróty
więc chodź

wyjdźmy z tłumu
który zaciera
naszą pojedynczość
na następny most
i na następny

do miejsc w których
zbudowano stare kościoły
na ostrów

tu grawitacja mocniej
trzyma mnie za stopy
a gwiazdy udając
nieruchome punkty
ciągną w przestrzeń

podeszliśmy tak blisko
że można było polizać kosmos