Strona 1 z 1

Chłód

: czw 16 sty, 2014
autor: Jan Stanisław Kiczor
Chłód

Wydałem oszczędności
(Niezbyt tego wiele)
Lecz chciałem nas połączyć
Jednym wspólnym celem.

Z zakupionym pierścionkiem
Do niej biegłem, na parter,
A ona, gniewnym tonem:
- Czemu nie z brylantem?

.