Strona 1 z 1

Zwyczajność i inne

: śr 22 sty, 2014
autor: Jan Stanisław Kiczor
Zwyczajność

Gdy przestał być już przydatny,
Poznał - czym jest pańska łaska;
Z pierwszego stał się ostatnim,
Choć przecież najgłośniej klaskał.



Zasłyszane

To nie jest wcale rzecz tak niepojęta:
Gdy poznaję ludzi, bardziej kocham zwierzęta.

.