Strona 1 z 1

Spacer

: ndz 01 lut, 2009
autor: Sosna
Zagrajmy z jesienią w zielone
o jeszcze jeden kasztan w kieszeni
kiść jarzębiny podrzuconej do karmnika
szelest liści na wspólnym spacerze

zagrajmy o kosmyk rudych włosów
związanych niechcący nicią pajęczą
wyjdźmy naprzeciw buczynie
zanim całkiem się zapurpurzy

zagrajmy z tą złotą nim wiewiórki
schowają skrzętnie wszystkie orzechy
z ciemniejącej pod lasem leszczyny
a powietrze załzawi rzęsiście

oszukajmy jeszcze tę jedną