kropeczki

 Moderator: Tomasz Kowalczyk

ODPOWIEDZ
megi
Posty: 2345
Rejestracja: pt 26 wrz, 2008
Lokalizacja: skądinąd

Post autor: megi »

W wierszach, w prozie i w ogóle
stawiam wszędzie, gdzie popadnie,
w podtytule i tytule,
bo ja lubię, jak jest ładnie.

Kocham kropki i kropeczki,
tajemnicze pytajniki,
czasem wtrącę jakiś średnik
i za głośne wykrzykniki.

Moc przecinków w każdym tekście,
gdzieś tam się dwukropek chowa,
a na koniec wcisnę jeszcze
w cudzysłowie czyjeś słowa.

I nie wzgardzę nawiasami
i podumam z myślnikami,
lecz najbardziej z wszystkich kropek
urzeka mnie ...wielokropek.
Ostatnio zmieniony czw 01 sty, 1970 przez megi, łącznie zmieniany 1 raz.
DOBREGO 2018