jestem poetką!

 Moderator: Tomasz Kowalczyk

ODPOWIEDZ
megi
Posty: 2345
Rejestracja: pt 26 wrz, 2008
Lokalizacja: skądinąd

Post autor: megi »

taka myśl mi przez głowę przemknęła
jestem poetką!
gdy na serwetce kończyłam zwrotkę
zieloną kredką

zdawało mi się że wenę widzę
między drzewami
jak się przechadza gdy wiersze piszę
całymi dniami

radość jak zawsze nie trwała długo
trochę mi szkoda
zwykłe to tylko złudzenie było
mała przygoda

i otrzeźwienie szybko też przyszło
gorzka jest prawda
żadna poetka a wierszokletka
na dywan spadłam

dni coraz krótsze nadchodzi jesień
znów wiersze piszę
piszę na chłodno już bez uniesień
wiatr mnie kołysze
Ostatnio zmieniony czw 01 sty, 1970 przez megi, łącznie zmieniany 1 raz.
DOBREGO 2018