Strona 1 z 1

dmuchawce

: ndz 01 mar, 2009
autor: megi
nie wiem
skąd nam się wzięła ta pustka
w oczach rosną dzieci sąsiadów
a my wciąż uczymy się od nowa
słowa jestem
w zakamarkach niepamięci
tli się jeszcze cień lata
kiedy wszystko było możliwe

z pożółkłych fotografii
uśmiechają się twarze dawnych przyjaciół
poprawiam w wazonie zwiędłe kwiaty
umierają powoli
nadzieje
zawieruszyły się gdzieś po drodze
nawet nie zauważyliśmy kiedy

zapachniało jesienią