Strona 1 z 1

od dawna nie myślę głośno

: ndz 01 mar, 2009
autor: megi
nocą zbieram słowa rzucone na wiatr
zbyt wielkie w delikatnej poświacie
nieudolnie imitują diamenty

kiedyś omotam czas
ziemia zakręci się w drugą stronę
i wrócimy po spalonych mostach

w niedokończonych rozmowach
odlecimy jak dmuchawce
z szeptem we włosach

czarniejsze myśli trzymam
zamknięte na cztery spusty
czasem wyciekają potokiem

z oczu dobrze mi patrzy
nigdy nie chciałam być złą kobietą
więc pozwól jeszcze raz

zamieszkać w twoich wierszach