Strona 1 z 1

domek z kart

: sob 01 sty, 2011
autor: megi
szukając swojego miejsca nie słuchaliśmy
nadodrzańskich topoli gdy szumiały
nie przesadza się starych drzew
teraz zapuszczamy korzenie w obcej ziemi
cegła po cegle

nasz dom nie będzie miał schodów donikąd
w oknach z widokiem na lepsze jutro
po deszczu zawsze zakwitnie tęcza
przygarniemy kilka snów i wierszy
jesienią kolejny raz zaskoczą nas krokusy

wciąż stajemy na czubkach palców
jeszcze nie słychać bicia dzwonów
może zdołamy sobie przypomnieć
jak poruszać skrzydłami
będziemy sięgać

aż do podmuchu losu