Strona 1 z 1

Noc

: sob 23 maja, 2009
autor: Ania
lubię kiedy się zbliża

blaskiem gwiazd zamiast posłańca
niemo obwieszcza przybycie
pachnie wiatrem i tajemnicą

ciszą nuci najpiękniejsze kołysanki
i podsuwa obłoki pod głowę
odchodząc pozostawia księżyc
na straży dobrych snów

jak wierny przyjaciel
zawsze powraca