Strona 1 z 1

Świt

: ndz 24 maja, 2009
autor: Ania
cichutko się zbliża
gdy noc już odwiesza
sukienkę z granatu
do szafy pełnej gwiazd

muśnięciem światła
całuje na powitanie
kusząc zapachem kawy
oczy do otwarcia

pełen dziewiczej radości
daje nadzieję nowym dniom

tylko czasami
przychodzi nie w porę
brutalnie tnąc na strzępy sen