Strona 1 z 1

Trzęsienia ziemi nie było

: sob 30 sty, 2010
autor: Ania
mówiłeś tylko ona
własne słońce
bez niej nic

telefon
dźwięczał bliskim imieniem
biały puch unosił się lekko
po gołębiu co przynosił listy

życie pachniało nią
pianka w porannej kawie
układała się miękko
jak włosy na poduszce

gdy odeszła
świt nie zapomniał wstać
pies jak co rano merdał ogonem
a kot łasił się zwyczajnie


pozostało zdziwienie
że świat nadal trwa