Kicz prawdziwy

 Moderator: Tomasz Kowalczyk

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Dante
Posty: 1086
Rejestracja: śr 12 lis, 2008
Lokalizacja: Krakow

Post autor: Dante »

Jesteś wreszcie ze mną, znów razem, we dwoje,
kolejna od Boga na życie zaliczka,
a ja - tak szczęśliwy, choć jeszcze się boję -
ukradkiem rękawem ścieram łzę z policzka .

Wsparłaś lekko głowę na moim ramieniu,
na wargach poczułem muśnięcie Twej ręki,
patrzyłem jak słuchasz w pogodnym milczeniu
?Always Together? delikatne dźwięki.

Nie doceni szczęścia, kto nie drżał ze strachu,
nie zazna radości, kto nie czuł rozpaczy,
kto losu szyderstwa nie zapoznał smaku,
ten się nie przekona, ile miłość znaczy.
Jeśli wiem, że nic nie wiem, to jednak coś wiem, a skoro wiem, to nie jest tak, że nic nie wiem.Więc w końcu sam już nie wiem ,czy wiem, że nie wiem, czy nie wiem, że wiem.