Strona 1 z 1

Kicz prawdziwy

: sob 02 lip, 2011
autor: Dante
Jesteś wreszcie ze mną, znów razem, we dwoje,
kolejna od Boga na życie zaliczka,
a ja - tak szczęśliwy, choć jeszcze się boję -
ukradkiem rękawem ścieram łzę z policzka .

Wsparłaś lekko głowę na moim ramieniu,
na wargach poczułem muśnięcie Twej ręki,
patrzyłem jak słuchasz w pogodnym milczeniu
?Always Together? delikatne dźwięki.

Nie doceni szczęścia, kto nie drżał ze strachu,
nie zazna radości, kto nie czuł rozpaczy,
kto losu szyderstwa nie zapoznał smaku,
ten się nie przekona, ile miłość znaczy.