Wiosenna piosenka

 Moderator: Tomasz Kowalczyk

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Dante
Posty: 1086
Rejestracja: śr 12 lis, 2008
Lokalizacja: Krakow

Post autor: Dante »

Minął marzec, minął kwiecień
przyszedł maj ,słoneczko świeci
na ulicach zaś dziewczyny
wszystkie w mini ! ! !

a za nimi chłopców rzesze,
każdy już myślami grzeszy
chcąc swych chęci zdrożne wiry
wcielić w czyny.

Dziadzio z babcią na ławeczce
zajadają się ciasteczkiem ,
on czasami się odwraca,
chce pomacać.

Ona niby przestraszona ,
lecz cieplutko zapłoniona
z uśmiechniętą szepcze twarzą
ty figlarzu?

kwitną wiśnie w mym ogrodzie,
pszczółki myślą już o miodzie,
że najlepsza teraz chwila,
by zapylać,

a tuż obok, gdzieś na drzewie
ptaszki się ścigają w śpiewie,
setki ich się tam wydziera
jak cholera.

A niech drą się te ptaszęta
wszakże trzeba zapamiętać,
iż ten wrzask to pieśń radosna,
ŻE JUŻ WIOSNA .

Dla mnie też to piękna chwila,
miast podrywać i zapylać,
maszeruję sobie szparko ?.
za kosiarką.
Jeśli wiem, że nic nie wiem, to jednak coś wiem, a skoro wiem, to nie jest tak, że nic nie wiem.Więc w końcu sam już nie wiem ,czy wiem, że nie wiem, czy nie wiem, że wiem.