Strona 1 z 1

Nieodparte wrqażenie

: pt 03 lip, 2009
autor: Dante
Rano czy wieczór, czy nocna pora
kiedy nie spojrzę, kiedy nie wpadnę
to Stanisława wiersze Kiczora
i same ładne

Z góry czy z dołu, z lewa czy z prawa
skąd by nie spojrzeć na dział z rymami
to dzieła Jana i Stanisława
kuszą strofami

Ech, Jan Stanisław Kiczorem zwany
jakże poezji i uczuć głodny,
dobrze Stan-Jasiu, że jesteś z nami
i taki płodny !