Strona 1 z 1

onemu

: ndz 11 paź, 2009
autor: Beata
od lat mówi zapóźnym językiem
przyjdź
niebo zasiewa niemą skargą
na jałową ziemię

porzucone na klatce schodowej
przypadkowe życie
bez atłasowych bucików do chrztu
nie do pary poczęli

Bóg dał
ludzie ochronią
przed nadmiarem czułości

bidula

kukułcze jajo też potrzebuje gniazda
chodź
zszyjemy ból ugoru z rozprutym brzuszkiem
szmacianej lali

lulaj mi


06.10.2009