Strona 1 z 1

Do P. II

: czw 10 gru, 2009
autor: NathirPasza
Do P. II

przyszłość nie jawi mi się w kolorach
ani w tak odpowiedniej dla mnie czerni
zapomniałem że można jeszcze o niej myśleć

napotkanemu na ulicy prorokowi zazdrościłem
miłości bożej
nie wyglądał na szczęśliwego człowieka
zastanawiająca głębia żalu wyrzeczeń

wciąż uparcie wyznajesz przyjacielu
zaślepioną wiarę w dobro ludzi
naiwne ale i pocieszająco ciepłe
jak dźwięki hiszpańskich gitar

powinieneś przejść na zdrową dietę
mniej hipokryzji więcej sceptycyzmu
dobrzy ludzie wybijają zęby złym
nie zmienią tego nawet twoje modlitwy