Pamięć uczy nas wszystkiego

 Moderator: Tomasz Kowalczyk

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Krystyna Morawska
Posty: 1450
Rejestracja: czw 04 cze, 2020
Lokalizacja: Toruń

Post autor: Krystyna Morawska »

Istnieją obrazy, które nigdy nie blakną.
Patrzą na siebie jak wiosenne ptaki.

W twojej twarzy było coś niezwykłego.
Łagodnym spojrzeniem prostowałaś
niesforne trawy, nadając im miękkość.
Gdy pachniałaś słońcem, burzowe wiatry
przetaczały się gdzieś daleko.

Dopiero dzisiaj,
kiedy światło powoli przesuwa czas,
a schody stają się coraz dłuższe,
dostrzegam delikatny urok trwania
i kruchość chwili - dawnej i dzisiejszej.
Ostatnio zmieniony sob 03 lut, 2024 przez Krystyna Morawska, łącznie zmieniany 1 raz.
- żeby sędzia nie zaznał radości w sądzeniu -