Astrolog dla początkujących

 Moderator: Tomasz Kowalczyk

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Krystyna Morawska
Posty: 1450
Rejestracja: czw 04 cze, 2020
Lokalizacja: Toruń

Post autor: Krystyna Morawska »

Mówiłeś, że jestem jedyną gwiazdą
na którą chcesz patrzeć.
Jednak, zatrzymany w źrenicy obraz,
nie przywróci wczorajszego dnia.
Zostało pragnienie, zawieszone w powietrzu.

Nie znamy planów wszechświata,
chociaż od kontaktu z wielkością
kręci się w głowie. Twój piękny świat
jest tylko tłem. Dostałeś dar,
ale on także potrafi być pustynią.

Jest coś, co wykracza poza śmierć,
zostawia ślady wydrapane na skórze
jak tatuaże. Odbierasz dziwne dźwięki
z kosmosu - to niepewne jutro.

Nie wiem czym można wytłumaczyć
stan zawieszenia. Słowo niepozorność
zawsze ociera się o wielkie rzeczy,
które uwalniają od ciężaru lat.

Podziwiam.
- żeby sędzia nie zaznał radości w sądzeniu -