Niewyrażalne

 Moderator: Tomasz Kowalczyk

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Krystyna Morawska
Posty: 1450
Rejestracja: czw 04 cze, 2020
Lokalizacja: Toruń

Post autor: Krystyna Morawska »

Zbyt często rozmyślasz w ciemności:
wygląda na to, że się zgubiłeś.
Byłeś mieszanką lodu i ognia -
już tylko chłód przenika przez skórę.

Nic bardziej mylnego,
światło płynie nawet po zmierzchu.
Gwiazdy potrafią zatrzymać mrok,
więc przesuń wskazówkę zegara.

Chciałeś opisać nieskończoność,
ale ptak musnął cię skrzydłem.
Pokochaj ciszę, która zawisła
w powietrzu, szkoda czasu na porównania.

Na ziemi też odnajdziesz smak wieczności.

Jakże niewiele wiemy o sobie.
Dla dobra świata już więcej nie pisz.
Historia bez nas przesunie fakty
jak tektoniczne płyty.

Piękno ukryte w wysokim cieniu
świeci własnym blaskiem. Każda
pora roku zostawia ślady.

Nie wpadaj w próżnię.
Ostatnio zmieniony pt 02 lut, 2024 przez Krystyna Morawska, łącznie zmieniany 1 raz.
- żeby sędzia nie zaznał radości w sądzeniu -