Strona 1 z 1

Marina Cwietajewa – Srebrzysty promień

: pt 12 mar, 2021
autor: Liliana
Srebrzysty promień

Niósł się jęk echa i pomruk rzeki,
Ulewa ciężko spadała w dół,
Srebrzysty promień obłoki przebił.
Myśmy patrzyli jak urzeczeni –
Słońce, słoneczko wyszło zza chmur!

Луч серебристый

Эхо стонало, шумела река,
Ливень стучал тяжело,
Луч серебристый пронзил облака.
Им любовались мы долго, пока
Солнышко, солнце взошло!

Re: Marina Cwietajewa – Srebrzysty promień

: śr 24 mar, 2021
autor: biedronka basia
Zawsze raduje mnie ten moment, gdy zza chmur wynurza się promień :-D :rozyczka:

Re: Marina Cwietajewa – Srebrzysty promień

: pn 26 kwie, 2021
autor: Liliana
Mnie też, Basiu. Dziękuję za słowo. :rozyczka: