Orest Miszczanczuk - Wiosna, tak kochać…

 Moderator: Tomasz Kowalczyk

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Liliana
Posty: 6654
Rejestracja: pt 05 lis, 2010
Lokalizacja: Sosnowiec

Post autor: Liliana »

Orest Miszczanczuk
Wiosna, tak kochać by się chciało…

Wiosna, tak kochać by się chciało,
miłością ogrzać duszę młodą,
a tutaj trzeba z rozszalałą
rosyjską się rozprawiać ordą.

Nie można tracić ani chwili
na błahe sprawy, na miłości,
Bajraktar dziś mi druhem miłym
i z nim niechcianych witam gości.

Napadli na nas barbarzyńcy,
synów i córki zabijają,
każdą piędź ziemi chcą nam zniszczyć,
odebrać wolność, zakuć w jarzmo.

Wiosna, tak kochać by się chciało,
w duszy sprzeciwu płonie pożar,
chrońmy Ojczyznę – matkę naszą,
na miłość jeszcze przyjdzie pora….

Орест Мiщанчук
Весна, так хочеться кохати…

Весна, так хочеться кохати,
Зігріти душу молоду,
Але приходиться вбивати
Расейську дикую орду.

Та ми не тратим часу даром,
Нема часу його любить,
Бо мій коханий з Байрактаром,
Гостей прийдеться пригостить.

Потвори, варвари напали
Вбивають дочок і синів,
Щоб вільно жити перестали,
В полоні руських дикунів.

Весна,так хочеться кохати,
Душа від злості вже горить,
Захистимо країну - мати,
А потім будемо любить...

03.03. 2022 г
wiem, że nic nie wiem, ale staram się dowiedzieć,
Awatar użytkownika
ćma
Posty: 694
Rejestracja: sob 12 sty, 2013
Lokalizacja: Mazowsze

Post autor: ćma »

Świetne :rozyczka:

A jeśli Bajraktar to warto też posłuchać:
hawi
Awatar użytkownika
Liliana
Posty: 6654
Rejestracja: pt 05 lis, 2010
Lokalizacja: Sosnowiec

Post autor: Liliana »

Bardzo dziękuję, ćmo. Również za nagranie.
Pozdrawiam :rozyczka:
Ostatnio zmieniony czw 10 mar, 2022 przez Liliana, łącznie zmieniany 1 raz.
wiem, że nic nie wiem, ale staram się dowiedzieć,