W Noc Wigilijną ( mężowi)

 Moderator: Tomasz Kowalczyk

ODPOWIEDZ
Latima
Posty: 3442
Rejestracja: śr 14 lip, 2010

Post autor: Latima »

Bądź,
nic nie powiem,
słysząc jak cicho
zamykasz o świcie
drzwi. Wstanę w zapach
pierników, ubiorę drzewko,
które zapomniałeś zostawić
pod drzwiami, przecież zawsze
tam wyrastało nad ranem. Świece
postawię w oknie, żebyś mógł dostrzec
drogę do domu, gdy w śnieżnej zamieci
postanowisz mnie odwiedzić. Niemożliwe, żebyś
zapomniał, niemożliwe. Na rajskich polanach jest nudno,
nie ma przecież świątecznych polowań, które tak uwielbiasz.

proszę,
wpadnij,
nie krzyknę
tyle jeszcze
do zrobienia.

Lubo cieniem
lubo marą nikczemną,

tylko przyjdź!
Ostatnio zmieniony śr 19 gru, 2012 przez Latima, łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
Jan Stanisław Kiczor
Administrator
Posty: 15130
Rejestracja: wt 27 sty, 2009
Lokalizacja: Warszawa
Kontakt:

Post autor: Jan Stanisław Kiczor »

Ładnie to wymyśliłaś. Tekstowo, ale i wizualnie :rozyczka: :rozyczka: :rozyczka:
Imperare sibi maximum imperium est

„Dobry wiersz zdarza się rzadziej / niż zdechły borsuk na drodze (…)” /Nils Hav/
Awatar użytkownika
Barbara Bulerska
Posty: 352
Rejestracja: ndz 27 lis, 2011

Post autor: Barbara Bulerska »

ale fajnie :) :rozyczka: :rozyczka: :rozyczka:
Latima
Posty: 3442
Rejestracja: śr 14 lip, 2010

Post autor: Latima »

tu sobie wkleiłam osobistości, ale nie wiedziałam, że ktoś zagląda, ale się ciesze, ale cieszę - dziękuję za miłe słowa! :rozyczka: