Taka bajka

 Moderator: Tomasz Kowalczyk

ODPOWIEDZ
Latima
Posty: 3442
Rejestracja: śr 14 lip, 2010

Post autor: Latima »

Nie spaceruj tamtędy, gdzie chodzą wilki.
Nie tamtędy, gdzie biodra kobiet głodne,
nie bądź blisko, gdzie mężczyźni ukrywają cień
i zaczerwione oczy płoną pożądaniem.
To nie przystanki, to harpie czekają na żer.

Uciekaj, uciekaj maleńka przed dotykiem
skrywanym w miękkoskórych rękawiczkach.
Uciekaj, bo nie oprzesz się żarowi, rozpalą,
a nogą przyduszą niczym spopielony papieros,
co wypadł z kącików wykrzywionych drwiną.
Koszyk z winem zanieś w inne miejsce.

Nie ma leśniczego, babcię zabrano
do innego domku( bez pierników, a może z).
Echo ukryło się w leśnych ostępach,
nie usłyszy krzyku głuchy sąsiad.
Jesteś w ciemnym lesie, na mnie nie licz.
Ostatnio zmieniony śr 24 kwie, 2013 przez Latima, łącznie zmieniany 1 raz.