Eurydyka w Wenecji

 Moderator: Tomasz Kowalczyk

ODPOWIEDZ
Latima
Posty: 3442
Rejestracja: śr 14 lip, 2010

Post autor: Latima »

Ona
Piękna Zagubiona rozpycha powietrze, szorstką skórę ma tłum.
On
Zawsze Młody gra, podnieca aplauz i śmiech spod masek.
A łodzie płyną.


Eurydyko
od wyprasowanych koszul
od czystych podłóg
od prostowania
odchodzisz

Stara kobieta potyka się o własną nogę,
przemęczona wyczekiwaniem ma zamiar uciec
przed obojętniejącym wzrokiem.
Odkryte w pieśni kłamstwa już nie uwiodą.

Orfeuszu
od zawrotu głowy
od muzyki bogów
od złudzeń
czego poszukujesz

zapomniane
karnawał poprzedza post
nigdy odwrotnie
Ostatnio zmieniony śr 12 cze, 2013 przez Latima, łącznie zmieniany 2 razy.