Strona 1 z 1

troglodyci

: wt 27 sie, 2019
autor: Latima
płonie przeciążona ziemia
na ostrzeżenie
na ostrzeżenie
bezbronna
w rękach nigdy sytego zdobywcy
zmienia trajektorię
przesuwa bieguny
wody oddziela od wód

zdeptana i upodlona
mści się powrotem do chaosu

a ty
który dostałeś ją w posiadanie
niepomny daru
rozsnuwasz ciemność
nad schronieniem powierzonych w opiekę

dziecko trzyma gałązkę oliwną
z oczu wzruszonej Gai
popłynęły łzy