Oczekiwanie

 Moderator: Tomasz Kowalczyk

ODPOWIEDZ
Latima
Posty: 3442
Rejestracja: śr 14 lip, 2010

Post autor: Latima »

Stara wróżyła z lewej ręki, przez którą płynęła
woda. Język dotknął najważniejszej kreski.
Naznaczona skrzyżowaniem. Spełni się, spełni się,
gdy księżyc rozświetli ostatni odcinek rozdwojonej
linii przeznaczenia. Szczęściara.

Noce łowią sny. Nad ranem ulatują do krainy
niedowierzeń. Dwunastu jest braci i dwanaście
sióstr. Szybkonogie rodzeństwo nie zna spoczynku.
Przyspiesza z każdym nowiem, zabierając z palety
najżywsze barwy.Ostatnią jest fioletowa. Rozbłyska.

Patrzyła z niedowierzaniem. Przyszłość odkryła
twarz dziewczynki