Strona 1 z 1

Dla was szłam po wodzie

: sob 11 wrz, 2021
autor: Latima
W greckiej tragedii hamartia bohatera
nie usprawiedliwiała wyborów.
Edyp wyłupał własne oczy.

Otrzymałam dar przewidywania.

Wzmacniam więźbę. Mówią
- żaden cud, nawet gdybyś
wskrzesiła, nie odwrócisz biegu.

Księżyc ma dwie strony,
wystarczył jeden lot
i uwierzyli.

Kobiety posiadają intuicję.
Łuski z oczu spadną powoli,

jutro zobaczysz