Sacrum lata - 21 czerwca

 Moderator: Tomasz Kowalczyk

ODPOWIEDZ
Latima
Posty: 3442
Rejestracja: śr 14 lip, 2010

Post autor: Latima »

Zielone anioły lekko poruszają
skrzydłami. Zrzucają iglaste pióra,
pod którymi brązowieją parasole.
Zaokiennie podglądam kolebki
porannych śpiewaków psalmów,
bezwiednie wyostrzając słuch
kotów z przymkniętymi ślepiami.

Wśród jazgotu budzą się poranne zorze,
modlitewne szumy, gruchania, nawoływania.
Rozchylone drzewa i kwietne korony
strzepują w ciepły błękit nocne łzy.

W moim obserwatorium rodzi się duch młodości.
Na dwukołowym pojeździe cofnę wskazówki.
Z przyjemnością zapłacę mandat za powrót
niestosowny do wieku