krótka historia niejednego poety

 Moderator: Tomasz Kowalczyk

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Bożena
Posty: 5397
Rejestracja: śr 01 wrz, 2010
Lokalizacja: Sosnowiec
Kontakt:

Post autor: Bożena »

strofobazgroli solo czasem w duecie
gdy porozumienie dusz i ciał
początek
dojrzewa do zerwania
później wpadnie w kompot
by wylany z kąpielą zapisać się
złotymi literami

post mortem
zadzwonił telefon
cisza
to nie koniec
świata
nie naprawisz więc słuchaj
śpiewu duszy
i krzycz na cały głos
póki możesz
poezjuj
przy porannym brzasku
i wieczornej zorzy

róża nie przestanie ranić
kolejnych poetów
_________________
Miłość - to wariactwo. Lecz tylko idioci nie wariują.